Clasificarea filtrelor de înscriere

S
Servicii, Contractori, Training, Consultanta
Servicii de promovare pe internet

Aurel Voica - Director General
E-mail: contact.eoffice@gmail.com
Telefon: 0723 351 372

COMUNICAT DE PRESĂ POST EVENIMENT Vrem o Romanie fara orfani

Conferința internațională Vrem o Românie fără orfani!, organizată de Comisia pentru Egalitatea de Șanse a Senatului României, în parteneriat cu Asociația Catharsis Brașov și revista Partners, în data de 18 noiembrie a.c., s-a încheiat cu decizia depunerii pe masa Parlamentului a unui nou proiect de lege pentru redeschiderea adopțiilor internaționale.

”Vrem o Românie fără orfani” este mesajul tuturor ONG-urilor care au ca obiect de activitate apărarea drepturilor copilului. Situaţia actuală a copiilor abandonaţi de părinţi şi aflaţi în grija statului nu mai poate fi tolerată.

În acest sens, va fi adusă în discuție problematica copiilor abandonați, instituționalizați în centre de ocrotire minori, a tinerilor dezinstituționalizați, intrați în dificultate după părăsirea sistemului instituționalizat. În 2014, peste 65.000 de copii abandonați se aflau în sistemul de protecţie specială. Dintre aceștia, peste 22.000 erau în servicii de tip rezidențial, peste 22.000 în plasament la asistenți maternali și alți peste 21.000, în plasament familial. Pentru o imagine completă, ar trebui să luăm în calcul și miile de copii ”uitați” prin spitale, iar concluzia este evidentă: România este departe de standardele europene, sub aspectul asigurării dreptului la o familie pentru fiecare copil separat definitiv de părinți!

Adresa principala
str Vaselor 2 bl 34 apt 29 sect 2,Bucuresti

Telefon

E-mail
contact.eoffice@gmail.com

Adrese secundare

Website

© 2015 - ALM Media Com Impex SRL